AMV:ssä on kehittyneempi jousitus kuin henkilöautoissa

Kaikissa AMV:n malleissa on kahdeksan vetävää pyörää, joista neljä etummaista kääntyy. Rangaspaineita voi laskea ajon aikana pidon parantamiseksi. Alusta on hydropneumaattinen ja maavaraa voi säätää tarpeen mukaan. Myös jarrut ovat hydrauliset. Vaunu pystyy ylittämään yli kaksi metriä leveitä juoksuhautoja ja muita kaivantoja ja 70 cm korkeita esteitä sekä nousemaan hyvinkin jyrkkiä mäkiä. Sillä voi ylittää myös vesistöjä: kahden potkurinsa voimalla se kulkee vedessä 6-8 km/h. Omamassa on varustuksesta ja panssaroinnista riippuen 17-27 tonnia. AMV:ssä on 405 kilowatin eli 550 hevosvoiman turbodieselmoottori, joka tuottaa 2090 Nm väännön. Uudessa XP-mallissa moottoritehoa on kasvatettu peräti 450 kilowattiin eli noin 610 hevosvoimaan. Toimintasäde on maastosta riippuen 600-900 km.

AMV:n erikoisuus on, että siinä ei ole lainkaan ikkunoita. Ajajalla ja vaununjohtajalla on näyttöruudut, joiden kautta välittyy kameroiden muodostama kuva ympäristöstä. Lisäksi ajaja näkee eteenpäin joko prismojen kautta tai avaamalla luukun. Syksyllä 2018 Patria esitteli AMV:n miehittämättömän version, joka kulkee tietokoneen ohjaamana sekä tiellä että maastossa. Sitä voi silti ajaa myös ihminen.

Patria 6x6 näyttää Pasilta, mutta on monipuolisempi

Kuusipyöräinen Patria 6x6 on suunniteltu monikäyttöiseksi kuljetusajoneuvoksi, sekä miehistöä että tavaraa kuljettamaan. Käytöltään se onkin kuin taistelukentän pikkubussi tai pakettiauto. Kaikki pyörät ovat vetäviä ja asiakkaan toiveista riippuen on kääntyviä pyöriä joko kaksi, neljä tai kuusi. Kaikissa pyörissä on erillisjousitus, minkä ansiosta maavara on pyörien välissä korkeampi ja ajettavuus huomattavasti parempi kuin jäykillä akseleilla ja lehtijousilla. Pyörissä on ABS-levyjarrut. Jousituksena ovat joko kierrejouset tai hydropneumaattiset jouset. Ajoneuvolla voi ylittää metrin levyisen juoksuhaudan sekä vesistön, sillä Pasin ja AMV:n lailla myös Patria 6x6 kulkee vedessä kahden potkurin voimalla.

Ulkomitat ja painot ovat muuten samaa luokkaa AMV:n kanssa, mutta runko on 7,5 metriä pitkä eli vajaat puoli metriä lyhyempi. Rakenteeltaan 6x6 on yksinkertaisempi kuin AMV, vaikka siinä on käytetty hyvin paljon samoja osia. Moottoriteho on 294 kilowattia, mutta maksiminopeus maantiellä on samaa luokkaa kuin AMV:llä eli yli 100 km/h. Suurin ero AMV:n ja 6x6:n välillä on hinta: 6x6 maksaa noin puolet perus-AMV:n hinnasta, joka on 1,5-2 miljoonaa euroa. Hintaero syntyy pääasiassa panssaroinnista, joka AMV:ssä on modulaarinen ja 6x6:ssa yksikerroksisesta teräslevystä koostuva, sekä siitä, että akseleita on yksi vähemmän.

Perusaseistuksena 6x6:ssa on konekivääri, mutta tulossa ovat myös 105 tai 120 mm kanuunalla tai Nemo-kranaatinheitinjärjestelmällä varustetut versiot. Pasista tuttuja matkustamon pieniä sivuikkunoita ja ampumaluukkuja ei ole. Pohjaan on muotoiltu viistoja ja kolmiomaisia pintoja, jotka ohjaavat miinaräjähdysten paineaallot pois vaunun alta. Kori on muunnettavissa myös ambulanssi- ja tiedustelukäyttöön tai komentoversioksi.